info@whitedots.nl | Voor 17:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden | Gratis verzending voor orders boven €100 ,- | Shop hier de mooiste duurzame items
Selecteer een pagina

WHITE DOTS is een online kleding store voor vrouwen met een verzameling

van de mooiste duurzame merken uit de hele wereld.

Het doel van WHITE DOTS is om de Nederlandse vrouw te inspireren en haar te helpen om de mooiste duurzame kleding en accessoires te vinden. Alles wat wij aanbieden in onze shop is duurzaam geproduceerd. Er worden regelmatig enkele nieuwe items toegevoegd in de shop, maar bij WHITE DOTS springen we niet van de ene trend naar de andere. Dit past meer bij de fast fashion ketens. Wij willen staan voor kwalitatief hoogwaardige kleding en accessoires, die lange tijd gedragen kan worden. Ook focussen wij ons niet op een bepaalde stijl. WHITE DOTS is er voor iedereen die duurzame items zoekt, of je nu houdt van strak minimalistisch design of vrolijke bohemian prints.

DE MERKEN VAN WHITE DOTS

Wij zijn heel erg trots op de merken waar we mee samenwerken, en willen jou ook laten zien waarom wij deze merken aanbieden in onze shop. Elk merk heeft namelijk haar eigen unieke verhaal. Een verhaal over duurzaamheid en een passie om de kledingindustrie te verbeteren.

FOUNDLING

WHITE DOTS is de enige aanbieder van het kleine Australische merk Foundling. Foundling is opgestart door de zussen Kim en Lee. Beide zussen zijn opgegroeid in Byron Bay waar ook de inspiratie voor hun designs vandaan komt. Byron Bay is een plek met een authentieke hippie sfeer en dit gevoel komt ook terug in de prachtige jurken, broeken, shirt en vesten die de zussen ontwerpen.

Bij de opstart van het merk was het voor de zussen meteen al duidelijk dat ze op verantwoorde wijze wilden gaan produceren. Ze zijn op zoek gegaan naar fabrieken in India, en zijn uiteindelijk bij een klein familiebedrijf uitgekomen. Inmiddels werken ze al vele jaren met de fabriek samen, en gaan ze er meerdere keren per jaar op bezoek. In de fabriek draait het om echt vakmanschap en worden alle kledingstukken met de hand bedrukt, geknipt en genaaid. De fabriek voldoet aan alle veiligheidsnormen en alle medewerkers krijgen een eerlijk loon. Ook investeert Foundling een deel van de winst in projecten om de lokale bevolking van India te steunen.

Niet alleen de fabriek in India doet alles met de hand, ook de zussen schetsen alle ontwerpen nog gewoon met pen en papier. Hier wordt geen computer voor gebruikt zoals je nu bij de meeste merken ziet. Op deze manier ontwerpen ze alle unieke prints, die je bij geen enkel ander kledingmerk zult vinden. De kleding van Foundling wordt niet gemaakt met het oog op de laatste trends. De zussen willen kwalitatieve, tijdloze kleding maken die lange tijd gedragen kan worden. Wil je meer weten over Foundling? Lees dan hier het interview.

ALTERNATIVE APPAREL

SOFT. SIMPEL. SUSTAINABLE

Met deze kernwoorden ingedachte ontwerpt het Amerikaanse merk Alternative Apparel telkens opnieuw de mooiste collectie basics. Deze basics zijn de ideale aanvulling die op vrijwel elke outfit. In onze collectie vind je van Alternative Apparel verschillende basic t-shirts met variërende fits en kleuren.

Het merk produceert in verschillende fabrieken, verspreid over een aantal landen. Ze verzekeren iedereen dat al deze fabrieken een veilige en schone werkomgeving bieden aan de werknemers, en ook dat er een eerlijke loon wordt betaald. Alternative Apparel maakt niet bekend met welke fabrieken ze samen werken en in welke landen de fabrieken staan. Wel is het bekend dat alle fabrieken waar ze mee werken gecertificeerd zijn met de Fair Labor Association and Workplace Code of Conduct en Worldwide Responsible Accredited Production. Het merk heeft zich daarnaast het afgelopen jaar aangesloten bij Fashion Revolution. Via deze weg willen ze andere bewuster maken van de misstanden in de mode industrie, en stappen zetten naar een schonere mode wereld.

Het merk werkt uitsluiten met duurzame materialen als biologisch katoen en recycled polyester. Daarnaast zorgen ze er niet alleen voor dat de kleding duurzaam is, maar ook de verpakking waar ze ingeleverd worden. Dit is namelijk een net zo belangrijk onderdeel. Wegwerp plastic is één van de grootste klimaatproblemen waar we op dit moment mee te maken hebben. Alternative Apparel gebruikt daarom..

NAOMI RACHEL TIMAN

Als je op zoek bent naar inspiratie, lees dan eens het interview dat wij hebben gedaan met Naomi Rachel Timan. Deze powervrouw heeft van haar passie voor mode én recyclen haar baan gemaakt, door het oprichten van haar eigen tassencollectie.

Met haar ‘’I WAS A …’’ collecties tovert Naomi ‘oud’ leer, wat weggegooid zou worden, om tot prachtige nieuwe tassen. Dit leer haalt Naomi van lerenbanken -en stoelen die naar het grofvuil gebracht worden. Vaak is het leer van deze meubels nog in goede staat, waardoor het zonde is om dit weg te doen. Naomi geeft het daarom een tweede leven, en haalt het van de meubels af voordat het wordt weggegooid. Alle tassen worden door Naomi zelf met de hand gemaakt, in haar atelier in Scheveningen, en krijgen een eigen kaartje wanneer ze klaar zijn. Op dit kaartje kun je zien wat jouw tas in een vorig leven is geweest.

Omdat er altijd ander leer beschikbaar is voor Naomi, en ze ook elke tas met de hand maakt, is geen enkele tas helemaal hetzelfde. Dit maakt het extra uniek om een exemplaar van Naomi om je schouder te hebben hangen.

FRAENCK

Fraenck is in 2018 gelanceerd door het design duo Ratna Ho & Pascal Mulder, en heeft inmiddels al vele fans (waaronder ons) verzameld. Achter de tassen van Fraenck zit een mooi verhaal. Zo wordt er gebruik gemaakt van upcyclde materialen, en worden de tassen gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, gewoon hier in Nederland.

Het materiaal dat wordt gebruikt voor de tassen komt van snijverlies uit een zeilmakerij. Het gebruik van dit materiaal maakt dat de tassen van Fraenck licht zijn maar tegelijkertijd oersterk en waterafstotend. Ratna en Pascal zien grenzeloze mogelijkheden in het gebruik van deze bedrijfsrestanten en daardoor zijn er inmiddels vele verschillende modellen aan de collectie toegevoegd.

Hoe zijn de bij de naam Fraenck gekomen? Fraenck is afgeleid van de Engelse to be frank. Deze naam vonden ze het beste bij het merk passen, omdat ze ernaar streven dat elk aspect van het merk oprecht een eerlijk is. De naam is geschreven met een Oud-Hollandsche twist. Het is bedoeld als een knipoog naar het ambacht en vaardigheden van het tassen maken.

De Fraenck kernwaarde zijn: upcycled, sociaal, lokaal en diervriendelijk

THINKING MU

Het Spaanse merk Thinking MU is ooit begonnen met het maken van enkele statement T-shirts. Deze shirts maken ze nog steeds met grappige teksten als: ‘Las Vegans’ en ‘God is a woman’, maar inmiddels is Thinking MU uitgegroeid tot een groot succesvol internationaal merk. Het merk is trots dat ze uit Barcelona komen, en willen de essentie van deze prachtige Spaanse stad door vertalen in hun collecties. Dit doen ze door: lichte (duurzame) stoffen, krachtige kleuren en vrolijke prints te gebruiken.

Alle kleding van Thinking MU wordt gemaakt met respect voor het milieu. De materialen die ze gebruiken voor de kleding varieert van organisch katoen tot polyester gemaakt van plastic flessen. De kleding wordt deels gemaakt in Barcelona en deels in een kleine fabriek in India. Vier keer per jaar bezoeken ze de fabriek om zo de werkomstandigheden daar te controleren en een goede relatie met de fabriek te onderhouden. Het is belangrijk voor het merk dat de mensen in de fabriek onder veilige omstandigheden werken, en ook een eerlijk loon betaald krijgen. In de fabriek worden de prints en borduursels op de kleding met de hand geplaatst.

BENIEUWD NAAR DE ITEMS IN ONZE SHOP?