info@whitedots.nl | Voor 17:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden | Gratis verzending voor orders boven €100 ,- | Shop hier de mooiste duurzame items
Selecteer een pagina

 

Gevestigd in Los Angeles, Amerika creëert Alternative Apparel collecties zonder poespas en vooral een focus op de juiste fit. Ze gebruiken weinig prints, en creëren fantastische basics die het hele jaar door gedragen kunnen worden. De shirts die Alternative Apparel produceert zijn allemaal duurzaam, van hoge kwaliteit en hebben een perfecte fit.

Waarom zijn basics in garderobe belangrijk ?

Eigenlijk kunnen we wel stellen dat niemand zonder de juiste basics kan. De juiste (basics) shirts en broeken zorgen ervoor dat je altijd goed voor de dag komt. Ze kunnen een goede aanvulling zijn op de statement items die je in de kast hebt hangen. Maar ze zijn ook je redding op dagen, waarop je gewoon niet weet wat je aan moet trekken.

Wat doet Alternative Apparel aan duurzaamheid?

Alternative heeft het keurmerk ‘Green Business’. Dit wil zeggen dat zij dagelijks rekening houden met het milieu in hun eigen kantoor. Dit doen zij door te recyclen, eco schoonmaakproducten te gebruiken, sporen medewerkers aan zo zuinig mogelijk om te gaan met elektriciteit en als laatste stimuleren ze carpoolen. Het werken aan een betere wereld begint natuurlijk ook bij jezelf.

Naast dat Alternative zorgt voor een groene werkplek op hun hoofdkantoor in Los Angeles, zorgen ze ook dat ze wereldwijd werken met fabrieken die de rechten voor werkers respecteren en rekening houden met het milieu. Ze werken uitsluitend met fabrieken die werken volgens het ‘Fair Labor Association and Workplace Code of Conduct’ verdrag en daarnaast ook alleen met fabrieken die het keurmerk ‘Worldwide Responsible Accredited Production’ hebben.

Alle kleding wordt gemaakt met meer de 70% sustainable materialen en processen. Dit is wat er er zelf over zeggen: ‘By purchasing from a fabric-first company, you aren’t just getting a finished product. You’re investing in every stage of its life cycle, including the materials and processes we use to make it.’ 

Waarom kiezen wij voor Alternative?

We kiezen voor Alternative vanwege de mooi en kwalitatieve basics die ze maken. De shirts in onze collectie hebben we zorgvuldig uitgekozen, omdat ze allemaal een perfecte fit hebben. Daarnaast zijn de items van een goede kwaliteit en makkelijk te combineren met de andere items uit de shop. Een goede basic mag bij niemand ontbreken.

Daarnaast werken wij met Alternative Apparel, omdat ze niet alleen verantwoord kleding produceren maar ook op hun hoofdkantoor verantwoord werken. Duurzaamheid wordt dus doorgevoerd binnen het gehele bedrijf. Dit zien we dan ook graag bij alle merken die wij op de shop toevoegen.

Will je meer weten?

Kijk op de site van Alternative Apperal. Je kunt ons ook altijd een vraag stellen. Wil je meer weten over het merk, of heb je vragen over maten en materialen? Mail dan naar info@whitedots.nl. We proberen altijd binnen twee werkdagen te antwoorden. Mocht het langer duren dan twee dagen, brengen wij je hier van op de hoogte.

We hebben ook nog andere merken in de shop. Ben je op zoek naar items met print, bekijk dan alles van Foundling. Maak elke outfit af met de mooi accessoires van Naomi Rachel Timan.