info@whitedots.nl | Voor 17:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden | Gratis verzending voor orders boven €100 ,- | Shop hier de mooiste duurzame items
Selecteer een pagina

De zomervakanties zijn begonnen! Een heerlijke tijd van het jaar, zeker nu er in ons normaal gesproken koude kikkerlandje er een hitte golf is uitgebroken. Of je nu dus op een verre bestemming bent, of gewoon thuis, iedereen is van de zon aan het genieten.

De zomervakantie is vaak een moment dat veel mensen boeken gaan lezen. Heerlijk relaxen op een ligbed, onder een parasol, een boek en een wijntje erbij en het geluid van de zee op de achtergrond. Voor wie beschrijf ik nu nog meer de perfecte vakantiedag?

Een goed boek mag in de zomer dus niet ontbreken. Meestal liggen er bij mij nog wel een aantal boeken op de plank, die ik nog niet heb opgeslagen omdat ik geen tijd heb gehad. Maar dit jaar is de boekenverzameling nogal karig. Ik heb daarom tips aan mijn vriendinnen gevraagd. Tips van andere krijgen vind ik toch ook altijd het fijnste als het om boeken gaat.

Dit jaar wilde ik alleen niet de zoveelste thriller of roman uitlezen, maar een boek over duurzaamheid, minimalisme of een bewuster leven. Omdat er al heel veel boeken over geschreven zijn, is het soms moeilijk om het kaf van het koren te scheiden. Maar gelukkig kon ik door de tips van andere de volgende 5 boeken op mijn verlanglijstje zetten. Deze boeken gaan niet alleen over duurzaamheid in de mode, maar vooral ook over hoe je duurzaamheid kunt toepassen in alles wat je in het dagelijks leven doet.

The Curated Closet – Anuschka Rees

Deze staat bovenaan mijn lijst. Dit komt door de vele positieve reacties heb gehoord en gelezen over dit boek. The Curated Closet is een inspirerende en praktische gids om je eigen stijl te ontdekken. Het helpt je de perfecte garderobe op te bouwen, met makkelijk toepasbare tips en tricks. Binnenkort komt er ook een werkboek aan! So say tuned als je dit boek al gelezen hebt, en een fan bent.

De verborgen impact – Babette Porcelijn

Het boek ‘De verborgen impact’ geeft inzicht hoe wij allemaal op verschillende manieren invloed op het ecosysteem hebben. Dit is bijvoorbeeld door watergebruik, landgebruik en ontbossing, gebruik van fossiele energie en uitstoot van broeikasgassen. Het boek omschrijft de dingen die het meeste impact hebben in de drie delen – ‘Wat is onze verborgen impact?’, ‘Wat zijn de gevolgen?’, ‘Hoe kunnen we het oplossen?’

The story of stuff – Annie Leonard

The story of stuff geeft een visie op verandering. In het boek beschrijft Annie Leonard ‘hoe onze obsessie met spullen de planeet, onze samenleving en onze gezondheid uitput’ Want – wat ook uit het boek blijkt- is dat deze obsessie een probleem is. Zoals Leonard zelf zegt: ‘We have too much Stuff, and too much of it is toxic’

Verlangen Naar Minder – Jelle Derckx

Dit boek is nét uit, en ik heb er gelijk positieve verhalen over gehoord. Het boekt helpt je op te leren stilstaan bij wat je echt belangrijk vindt. Én om te leren gelukkiger te zijn met minder. Het is een leerzaam boek, waarbij minimalist Jelle Derckx ervaringen deelt uit zijn persoonlijke reis naar minimalisme, en jou tips en tricks geeft om dit ook te doen.

Groeten uit Transitië – Eva Peeters, Mme Zsazsa, Kristien Hens, Joke Rous en Dorien Knockaert

‘Groeten uit Transitië’ is een vrolijk boek over duurzaamheid. Het boek zit vol met handige tips, handleidingen, schema’s en recepten. De thema’s die voorbij komen zijn: op je bord, in de tuin, onderweg, op je lijf, in je huis en in je portemonnee. Wat leuk is aan het boek is dat de auteurs ook delen wat niet voor ze heeft gewerkt, zoals bijvoorbeeld wasbare luiers. Het boek zit daardoor vol met toegankelijke tips die je in je eigen leven kunt toepassen.

Een ander fijn boek om te lezen is ‘Dit is een duurzame gids’ van Marieke Eyskoot. Zelf heb ik dit boek al een tijdje geleden gelezen, en het geeft je handige tips om een duurzame kledingkast op te bouwen, maar in het boek legt Marieke ook duidelijk uit waardoor de huidige mode industrie zo schadelijk is. Een aanrader!

dit-is-een-goede-gids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heb jij nog tips voor boeken die je écht moet lezen? Ik hoor ze graag! Laat dus een bericht hieronder achter.