info@whitedots.nl | Voor 17:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden | Gratis verzending voor orders boven €100 ,- | Shop hier de mooiste duurzame items
Selecteer een pagina

Hermien blogt op KouweKleren.nl over fair fashion en een duurzamer leven. Ze laat zien je hoe zij de Indigo Duster van Foundling het liefst draagt.

Mijn grootste probleem toen ik besloot om voortaan fair fashion te kopen: veel merken zijn heel basic, super sportief of wel heel erg ‘eco’. Allemaal niks voor mij. Herkenbaar? Gelukkig zat ik er helemaal naast, weet ik na 2.5 jaar ronddarren in de eerlijke modewereld.

Er komen steeds meer mooie eerlijke merken bij die wel precies in mijn straatje passen. En Foundling is er één van. Geweldig dat dit merk nu ook in Nederland te krijgen is. Het brengt kleur in het fair fashion aanbod op een enorm stijlvolle manier. De Indigo Duster die ik van WHITE DOTS kreeg, is een echt pronkstuk van mijn duurzame garderobe geworden.

Veelzijdig

Van elk nieuw kledingstuk dat mijn huis binnenkomt, wil ik zeker weten dat ik het enorm vaak ga dragen. Kleding in de kast laten liggen is namelijk pure verspilling en absoluut niet duurzaam. Daarom maak ik in mijn hoofd – en als ik het stuk binnen heb ook fysiek – altijd vast een aantal combinaties die ik zo uit de kast kan trekken. Zo heb ik de garantie dat mijn nieuwe aanwinst niet in het rek blijft hangen.

Op dat vlak is de Indigo Duster nu al geslaagd. Het is een enorm veelzijdig ding dat je makkelijk ergens over aantrekt. Ik laat je zien hoe ik hem draag bij verschillende gelegenheden. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus ik hoor graag hoe jij de duster zou stylen. Hoe meer manieren, hoe beter, niet waar?

Outfit 1: blote benen

 

Kouwekleren blogpost jurkje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De duster heeft natuurlijk een enorm zomerse vibe over zich. Ideaal voor een echte fijne zomerlook. Met minimalistische sandalen trek je alle aandacht naar de duster, die je met een riempje gewoon als jurk kunt dragen. De stof is zo dun dat ik er wel graag een hemdjurkje onder draag. Met een rieten tas aan je arm kun je meteen door naar een picknick.

 

Kouwekleren blogpost styling jurkje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Outfit 2: oppepper

 

Kouwekleren blogpost indigo met jeans

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is één van mijn favoriete outfits: mijn vintage Levi’s jeans, een basic shirt en een relaxed paar schoenen. Heerlijk comfortabel, maar wel een tikkie saai. Daarom fleur ik de boel graag op met een extra laagje. Ook erg fijn voor de net wat frissere avonden. Naar mijn werk zou deze outfit prima met mijn witte sneakers kunnen, maar voor een meer zakelijke look kun je er natuurlijk veterschoenen of nette loafers. De spijkerbroek kun je vervangen door een mooie pantalon.

 

Outfit_Foundling_KouweKleren_7

 

Outfit 3: voeten van de vloer

 

Kouwekleren blogpost Indigo party outfit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben nogal een bleekneus, dus ik kan op het heetst van de dag vaak wel wat extra bescherming gebruiken. De duster schiet je makkelijk aan over je outfit en is toch lekker luchtig. Los is ‘ie enorm boho en je als je door de modder wil springen, knoop je hem gewoon even op. Dat kunnen mijn tweedehands laarsjes en rokje gelukkig ook prima hebben.

 

 

Kouwekleren blogpost Indigo party outfit detail

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer weten? Lees ook mijn gesprek met WHITE DOTS op KouweKleren.