info@whitedots.nl | Voor 17:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden | Gratis verzending voor orders boven €100 ,- | Shop hier de mooiste duurzame items
Selecteer een pagina

Ik denk dat iedereen weleens deze gedachte heeft gehad: ‘dit is vast gemaakt door kinderhandjes’ bij het zien van een label dat zegt Made in Bangladesh. Eigenlijk weten we het allemaal wel dat er in de mode industrie heel veel mis is. We zijn alleen zo gewend aan een bepaalde manier van shoppen, dat we het maar moeilijk vinden om er mee te stoppen. Ergens begrijpelijk.. We zijn allemaal wel een beetje gewoontedieren 😉

Om je te inspireren om toch beter na te denken over je aankopen, willen we je graag twee documentaires laten zien. Hopelijk brengt het je op andere gedachte.

Welke documentaires moet je zien

The True Cost

The True Cost is een echte klassieker als het gaat over documentaires die laten zien wat er mis is in de mode industrie. Deze documentaire is gemaakt in 2015, door Andrew Morgan, en heeft veel teweeg gebracht. Het laat zien wat de mode industrie doet met zowel arbeiders als met de natuur. Het geeft een duidelijk beeld van wat de totale omvang is waarop mode nu wordt geproduceerd, wat er mis gaat in de industrie en wat we moeten doen om het op te lossen.

 

The Machinists

The Machinist gaat over drie vrouwen die werken in de kledingfabrieken in Bangladesh. Het laat zien wat hun dagelijkse realiteit is en wat ze willen doen om een verandering teweeg te brengen. De documentaire werd gemaakt in 2013 gemaakt, door Hannan Majid en Richard York.

Inspiratie voor een duurzame levensstijl

Als laatste nog een inspirerende video van Kristen Leo. Kisten Leo is een Instagrammer en Youtubber die zich helemaal focused op duurzaamheid. Ze laat op haar platformen zien waar je duurzaam kunt shoppen voor kleding en make-up en geeft leuke DIY tips om je oude kleding weer nieuw leven in te blazen.

Naast alle mode items, probeert Kirsten andere er van te overtuigen ook over te gaan op een duurzame levensstijl, door feiten en cijfers over de mode industrie te delen.

 

Wil jij ook overstappen op een duurzame levensstijl? Bekijk dan onze shop met de mooiste duurzame items.