info@whitedots.nl | Voor 17:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden | Gratis verzending voor orders boven €100 ,- | Shop hier de mooiste duurzame items
Selecteer een pagina

Heerlijk, het is eindelijk weer zo ver! Het festivalseizoen is geopend. De beste tijd van het jaar als je het ons vraagt! Elk jaar rijst weer de vraag: waar gaan we heen? Om het je makkelijk te maken hebben wij de leukste duurzame festivals van Nederland voor je uitgezocht.

Into The Great Wide Open

Voor diehard festivalgangers, is het Into The Great Wide Open festival zeker geen onbekende. Dit meerdaagse festival is elk jaar op Vlieland, en er zijn altijd maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Dit komt omdat ze rekening houden met de natuur op het eiland. Het festival is daardoor exclusiever dan alle andere festivals in Nederland. Het festival is duurzaam omdat ze onder andere stroom van zonne- en windenergie komt. Daarnaast doen ze elk jaar een vooruitstrevende samenwerking met merken als Tesla, Weltevree en Google.

Welcome to the Future

Het Welcome To The Future festival, in de buurt van Amsterdam, is één van de groenste festivals van Nederland. Het festival wordt gerund met speciale ‘green teams’, daarnaast kun je op het festival biologisch eten, worden bekertjes gerecycled én is er een fietsenplan.

Bieroost

Dit festival is één van onze favorieten. Het kleinschalige festival Bieroost, is (zoals de naam al doet vermoeden) een bierfestival. Het wordt gehouden in Amsterdam op de Jaap Eden ijsbaan. Als je binnenkomt krijg je een eigen bierglas, waarmee je langs de stands kunt gaan om de verschillende bieren te proeven. Er komen dus geen plastic bekers aan te pas! Wij komen er al vanaf de eerste editie, en elk jaar wordt het alleen maar beter. Er is leuke muziek, héél veel verschillende soorten bier, en fijne mensen. Geen zien en gezien worden, maar gewoon genieten van lekker bier en muziek.

Mysteryland

Mysteryland is een grootst festival, met veel verschillende podiums, plekken om te relaxen en lekker te eten. Mysteryland is echt een bijzondere festival, omdat er zoveel te zien en te beleven valt. Maar het festival is ook heel erg bezig met duurzaamheid! Zo hebben ze biologisch eten, komt de stroom uit biodiesel, zijn er ook hier ‘green teams’ om het festival schoon te houden en plekken om je afval zelf te scheiden. Echt een must voor iedereen die van festivals houdt!

Op zoek naar een duurzame festival outfit? Bekijk dan snel alles in onze shop