info@whitedots.nl | Voor 17:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden | Gratis verzending voor orders boven €100 ,- | Shop hier de mooiste duurzame items
Selecteer een pagina

Hou jij ook zo van reizen? Wij kunnen er in elk geval geen genoeg van krijgen. Wanneer we de ene reis achter de rug hebben, gaan we meteen al nadenken over de volgende bestemming. Aangezien de zomervakantie eraan zit te komen, en jij misschien nog inspiratie mist voor je volgende reis, delen wij hierbij onze top drie eco resorts buiten Europa.

De eco resorts op ons verlanglijstje zijn allemaal op verschillende plekken in de wereld, maar ze allemaal met elkaar gemeen dat ze duurzaam zijn. Dat de resorts duurzaam zijn komt door de duurzame en gerecyclede materialen waarmee de resorts zijn gebouwd, het biologische (en vaak ook vegan) eten dat er geserveerd wordt, en de manier waarop ze bewust omgaan met de omgeving. Zo doen dit bijvoorbeeld door waterverspilling tegen te gaan en gebruik te maken van zonne-energie.

TreeHouse Lodge- Peru

TreeHouse Peru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verblijven in de TreeHouse Lodge in Peru, is een once in a lifetime ervaring. Het resort bevindt zich midden in de Amazone en bestaat uit verschillende boomhutten. De boomhutten hebben geen ramen, (maar wel klamboes ;)) om zo midden in de natuur te kunnen slapen. De hutten zijn gemaakt van duurzame materialen en met respect voor de natuur. Dit wil zeggen dat de hutten echt om de bomen heen zijn gebouwd, en er geen bomen voor zijn gekapt. Het kan daardoor ook zijn dat er dwars door de kamer er een enorme tak uitsteekt. Verder komt alle energie voor het resort uit zonnepanelen, ze zijn geheel zelfvoorzienend en scheiden al het afval.

Als je verblijft op het resort kun je vanuit daar allerlei excursies doen om de Amazone te ontdekken. Denk aan tripjes als dolfijnen spotten, piranha vissen en jungle tochten. Het resort is niet makkelijk zelf te bereiken. Het is daarom aan te raden om alles via de site van het resort te boeken, zodat ook het vervoer al is geregeld.

Eco Stay- Bali 

Eco Stay Bali

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bali is al jaren een populaire reisbestemming. De rijstvelden en natuur op Bali zijn echt prachtig, en veel bezoekers gaan naar dit land om echt tot rust te komen. Retreats schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Wat vele alleen niet weten, is dat er op Bali ook heel veel eco vriendelijke plekken zijn om te verblijven. (en om retreats te houden) De Eco Stay staat bij ons hoog op het verlanglijstje, omdat dit eco resort gemaakt is met natuurlijke en gerecyclede materialen, het 58% van de energie haalt uit de grote waterval op het resort en ze hun eigen groenten en fruit verbouwen.

La Finca Vieques- Puerto Rico

Eco Stay Puerto Rico

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het La Finca Vieques resort is een kleinschalig eco resort met vijf huisjes, gelegen in vieques island, Puerto Rico. Wat maakt dit resort zo bijzonder? Alle huisjes zijn handgemaakt door locale vrouwen, en er zijn alleen maar gerecyclede materialen gebruikt. Verder wordt alle energie van het resort uit zonnepanelen gehaald, wordt al het regenwater opgevangen om zo de tuin mee te kunnen onderhouden, en verbouwen ze zelf al het fruit op het resort.

In het appartement kun je zelf koken, en alles wat je nodig hebt haal van je de locale markt. Dit zit dichtbij het resort, net als het strand. Vanaf het resort ben je daar met tien minuten.