info@whitedots.nl | Voor 17:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden | Gratis verzending voor orders boven €100 ,- | Shop hier de mooiste duurzame items
Selecteer een pagina

WE.LOVE.EMMA.WATSON! Deze powervrouw is niet alleen een fantastische actrice, maar ook een activist voor veranderingen in de mode industrie. Ze promoot enkel Fair Trade merken, doet mee met de Green Carpet Challenge en heeft een Instagram account waar ze al haar sustainable outfits showt.

Emma’s achtergrond

We kennen haar natuurlijk allemaal als het betweterige vriendinnetje van Harry uit de Harry Potter films, maar naast actrice is Emma is na uitgegroeid tot een echte fashion muze. In 1990 is ze geboren in Frankrijk, waar ze tot haar vijfde woonde. Nadat haar ouders scheidde verhuisde ze met haar moeder en broer terug naar Engeland. Al op de basisschool raakte Emma geïnteresseerd in poëzie en kunst en daar werden haar talenten ook al vroeg opgemerkt. Toen Emma negen jaar was werd ze gecast voor de Harry Potter films. De kinderen waren nog leerplichtig en kregen daarom les tussen de opnames door. Emma blonk altijd uit met haar hoge cijfers voor alle vakken. Na de filmopnames van alle Harry Potter films, is ze Liberal Arts gaan studeren aan de Brown- universiteit in de Verenigde Staten. In 2014 heeft ze daar haar bachelor gehaald.

Fashion muze

Al vanaf de eerste rode lopers heeft Emma een heel eigen gevoel voor stijl gehad. (Wat we ook zo tof aan haar vinden) Emma houdt echt van mode, maar vindt de manier waarop we er nu mee omgaan zorgelijk. Zoals ze zelf zegt: ” right now we are destroying the planet, with buying clothes we only wear twice”. Om andere te inspireren ook meer met sustainability te doen, heeft Emma een aantal initiatieven gestart. Een daarvan is meedoen aan de Green Carpet Challenge. Via deze challenge heeft ze het haar missie gemaakt uitsluitend outfits op de rode loper te dragen die helemaal sustainable zijn. Daarnaast heeft ze ook samenwerkingen gehad met merken als People Tree.

In een interview met de Coventeur zegt ze het volgende erover: “I don’t think it should be niche that the companies we wear clothes from are caring about who works for them, or are being conscientious about the environment. They’re just doing things I think these companies should be doing anyway,”

 

Het nieuwst initiatief van Emma om sustainability te promoten is haar nieuwe Instagram pagina: @the_press_tour. Dit heeft ze opgezet om je een kijkje te geven achter de schermen voor de promotie van de film Beauty and the Beast. Maar.. Hier deelt ze ook alle sustainable looks die ze draagt op alle events. Met de start van de pagina zei ze:“I hope you enjoy seeing what goes on behind the scenes. It takes a village!”

Emma’s look sinds 2001

Emma Watson style