info@whitedots.nl | Voor 17:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden | Gratis verzending voor orders boven €100 ,- | Shop hier de mooiste duurzame items
Selecteer een pagina

Fair Trade

Hoe gaat WHITE DOTS om met Fair Trade?

Wij zijn open en transparant over welke merken wij aanbieden en geven ook altijd uitleg over de werkwijze waarop zij produceren. Wij zijn er trots op om Fair Trade producten te verkopen, maar we promoten het niet extra zoals misschien andere merken/bedrijven dit wel doen. Wij doen dit niet, omdat wij van mening zijn dat Fair Trade niet gepromoot moet worden als iets speciaals.

Wanneer is iets Fair Trade?

Fair Trade betekent letterlijk eerlijke handel. Dit houdt onder andere in dat er een eerlijke prijs wordt betaald aan alle mensen die te maken hebben met het productieproces van een artikel. Dit geldt voor de boeren die katoen plukken op het land tot de fabrieksarbeiders die er kledingstukken van maken. Inmiddels is Fair Trade uitgegroeid tot meer. Consumenten willen met Fair Trade artikelen ook dat dieren niet onnodig hebben geleden en dat er geen schade is toegebracht aan het milieu.

Een korte geschiedenisles; hoe is Fair Trade in Europa begonnen?

In Europa zijn de eerste sporen van Fair Trade terug te vinden aan het einde van het jaar 1950, toen no-profitorganisatie Oxfam begon met de verkoop van handgemaakte ambachten van Chinese vluchtelingen. Oxfam ontwikkelde zich in de jaren sterk, om vervolgens in 1964 de eerste Fair Trade organisatie te starten. Het Fair Trade concept groeide vanaf dat moment ook door naar Nederland, en in 1967 was ook hier de eerste Fair Trade Original aanwezig. In het begin van de Fair Trade beweging richtten organisaties zich vooral op voedsel en ambachten. De eerste ‘fairly traded’ koffie kwam in 1973 naar Nederland. Inmiddels is het verkopen van Fair Trade uitgegroeid naar alle markten: van eten en drinken tot mode en woonaccessoires.

Met welke merken werken wij?

blogpost_foundling_banner

Vind hier meer informatie over het merk.

alternative

Vind hier meer informatie over het merk.