info@whitedots.nl | Voor 17:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden | Gratis verzending voor orders boven €100 ,- | Shop hier de mooiste duurzame items
Selecteer een pagina

 

Foundling is een duurzaam merk uit Australië, en is opgericht 2013. Het wordt gerund door de twee zussen Kim en Lee, die opgroeide in het Australische Byron Bay. De stad waar ze zijn opgegroeid is ook meteen de inspiratiebron voor hun designs. Byron Bay staat bekend als een plek waar veel hippie invloeden zijn, en Kim en Lee vertalen dit in hun designs door veel gebruik te maken van: vrolijke kleuren, etnische prints en soepele, maar vooral ook lichte materialen. De ontwerpen van Foundling zijn vooral geschikt voor de warme zomerdagen.

Start van een nieuw eerlijk label

Toen de zussen een eigen label wilde starten, was duurzaam produceren voor hen een must. In hun zoektocht naar de beste fabrikant, zijn ze geëindigd in India. Daar hebben ze fabrikanten gevonden die onder controle staan van de overheid. Deze controle is belangrijk, omdat werkers in India vaak worden uitgebuit. De bevolking in India is voor een groot deel erg arm, en ze werken in veel fabrieken voor lage lonen en vaak onder onveilige omstandigheden. Doordat de fabrieken waar Foundling mee werkt, onder controle staan van de overheid, weten ze zeker dat de werknemers eerlijke salarissen verdienen en een veilige werkplaats wordt geboden. Ook gaat dit kinderarbeid tegen.

​Naast het produceren van eerlijke kleding, geloven ze ook in het terug geven. Ondanks dat ze een klein bedrijf zijn, steunen ze projecten om kinderen beter onderwijs te geven en om arme dorpen schoon drinkwater en gezonde maaltijden te bezorgen.

Waarom kiezen wij voor Foundling?

Veel Fair Trade merken verkopen perfecte basics. En ondanks dat basics een echte must zijn voor in je garderobe, wil je soms toch wel in iets anders voor de dag komen. Vooral in de zomer dragen we graag kleding met vrolijke kleuren. Het vinden van een merk die op verantwoorde wijze produceert, maar iets anders doet dan basics is best moeilijk te vinden. Totdat wij Foundling tegen kwamen. Kleding met een mooie fit, prachtige prints en vooral van hoge kwaliteit. Ook vinden wij het bijzonder dat het nog geen massa productie is en de prints door de zussen zelf wordt bedacht. De kans dat je andere in Nederland zult tegenkomen in dezelfde kleding is daardoor klein. Als laatste zijn we gek op de hippie uiterlijk van de kleding, helemaal tijdens festival seizoen.

Meer weten over dit merk?

Benieuwd naar de website van Foundling? Neem dan hier een kijkje. Mocht je op zoek zijn naar de perfecte basics? Kijk dan eens bij: Alternative apparel. Mocht je nog de perfecte accessoires zoeken om je outfit af te maken? Kijk dan eens bij onze tassen van Noami Rachel Timan.

Heb je ook nog een vraag voor ons over de merken, of wil je meer weten over bijvoorbeeld maten en materialen? Mail dan naar: info@whitedots.nl. We proberen altijd binnen twee werkdagen te antwoorden. Mocht het langer duren dan twee dagen, brengen wij je hier van op de hoogte.