info@whitedots.nl | Voor 17:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden | Gratis verzending voor orders boven €100 ,- | Shop hier de mooiste duurzame items
Selecteer een pagina

We hebben weer een nieuw merk toegevoegd aan de shop, Thinking MU! Thinking MU is een merk uit Barcelona, en begon ooit met het maken van enkele statement T-shirts. Deze shirts maken ze nog steeds, met grappige teksten als ‘Las Vegans’ en ‘God is a woman’, maar inmiddels is Thinking MU uitgegroeid tot een internationaal merk. Dat het merk uit Barcelona komt, willen ze door vertalen in al hun collecties. Dit doen ze door: lichte (duurzame) stoffen, krachtige kleuren en vrolijke prints te gebruiken.

Thinking MU’s DNA

De collecties van Thinking MU zijn inmiddels uitgebreid met onder andere: broeken, sweaters, vesten, jumpsuits en jurken, maar nog altijd heeft Thinking MU ook veel statement T-shirts in de collectie. Met deze shirts willen ze met een knipoog een boodschap overbrengen. Deze boodschap kan gaan over positiviteit, respect voor andere, respect voor natuur en duurzaamheid.

Het merk vindt het vooral fijn als ze vergeleken worden met andere grote mode merken. Ze willen niet alleen maar in het ‘duurzame hokje’ gestopt worden, maar juist gezien worden voor hun coole collecties. Dat het duurzaam is vinden ze vanzelfsprekend.

 

‘Ze willen niet alleen maar in het ‘duurzame hokje’ gestopt worden’

 

De kleding van Thinking MU wordt niet gemaakt volgens de laatste mode trends. Ze willen namelijk een merk zijn dat meer is dan dat. De meeste andere merken zullen dit misschien zien als een zwakte, maar zelf zien ze dit juist als een sterkte. Ze geloven dat hun klant niet om trends geeft, maar hun kleding koopt omdat ze het eens zijn met hun boodschap en bedrijfswaarden, de hoge kwaliteit waarderen, en omdat het er simpelweg cool uitziet.

Thinking MU’s materialen

Alle kleding van Thinking MU wordt gemaakt met respect voor het milieu. De materialen die ze gebruiken voor de kleding varieert van zowel organisch katoen als polyester gemaakt van plastic flessen. Alle duurzame materialen die ze gebruiken zijn:

  • Katoen
  • Hennep
  • Merino wol
  • Cashmere
  • Bananen bladeren
  • Polyester van plastic flessen
  • Chroma- vrij leer
  • Corduroy

Thinking MU’s productieproces

De kleding van Thinking MU wordt geproduceerd in Barcelona, en in een klein fabriekje in India. Vier keer per jaar bezoeken ze de fabriek in India om te controleren hoe de werkomstandigheden zijn, of de lonen eerlijk worden uitbetaald, en hoe het met de mensen in de fabriek gaat. Ze hebben daardoor een hechte band opgebouwd met de mensen daar.

In de fabriek in India worden veel items nog met de hand gemaakt. Zo is er speciale manier om de prints te drukken, en worden de borduursels nog met de hand erop gezet. Dit zorgt ervoor dat niet alle shirts helemaal perfect zijn, maar dit ziet Thinking MU juist een toevoeging aan de kleding.

Het merk helpt niet alleen de fabrieksarbeiders in India, maar doen ook wat terug in hun eigen stad. Ze zetten onder andere samenwerkingen op met jonge kunstenaars en ze hebben ze het platform People for the Future opgericht. Via dit platform willen ze andere helpen een duwtje in de rug te krijgen met hun eigen carrière.

Shop nu alle iets in de WHITE DOTS shop

ThinkingMU