info@whitedots.nl | Voor 17:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden | Gratis verzending voor orders boven €100 ,- | Shop hier de mooiste duurzame items
Selecteer een pagina

Vind je het tijd voor een duurzame kledingkast, maar heb je geen idee hoe je dit moet doen? Wij komen je helpen! Het duurzamer maken van je kledingkast, is niet moeilijk maar het heeft wel even tijd nodig. Het is namelijk voor (bijna) niemand mogelijk om in één keer je hele kast te vervangen met duurzame kleding. Dit komt als eerste omdat het heel duur is om al je kleding in één keer te vervangen, en daarnaast is ook dit niet duurzaam. Om wel een duurzame garderobe op te bouwen hebben daarom een aantal tips voor je.

#1 Kijk goed naar wat je al in je kast hebt liggen

Ga door je kast heen en kijk wat je nu allemaal precies hebt. Misschien liggen er nog wel een paar pareltjes die je vergeten was. Soms kun je kledingstukken, die eigenlijk al had afgeschreven en achterin je kast had gestopt, toch weer opnieuw dragen. Niemand zal zich deze items waarschijnlijk meer herinneren, dus het lijkt net of je weer wat nieuws aan hebt. Win-win situatie dus 😉

# 2 Breng oude kleding naar de tweedehandswinkel

Wanneer je kledingstukken hebt die je echt niet meer draagt, kijk dan of je ze kunt doorverkopen. Er zijn genoeg tweedehandswinkels die kleding van je willen overnemen. Check de kleding wel eerst op vlekken en gaten, de winkels nemen alleen kleding aan die netjes zijn. Als de kleding echt niet mee goed is, kijk dan naar waar je het kunt recyclen

# 3 Shop bij duurzame merken

Als je iets nieuws nodig hebt, shop dan alleen nog voor duurzame merken. Bekijk per merk met wat voor materialen ze werken, en hoe hun productieproces eruit ziet. Als een merk duurzaam is, willen ze dit juist graag vertellen én geven ze er veel informatie over. Daardoor is het vaak snel te achterhalen of je van een duurzaam merk koopt of niet.

# 4 Shop bewust

Wanneer je iets aan het passen bent, is het handig om jezelf een aantal dingen af te vragen, bijvoorbeeld: past dit item echt bij mij? Ga ik dit veel dragen? Valt het met veel andere items die ik al heb te combineren? Als je deze afwegingen maakt, is de kans dat je een miskoop doet veel kleiner + Je voelt je waarschijnlijk veel fijner en zelfverzekerder in je kleding, omdat je weet dat het je goed staat.

#5 Shop vaker vintage

Niks is leukers dan vintage combineren met nieuwe items, want het geeft je outfit iets unieks. Maar om de echte schatten in vintage winkels te vinden, moet je vaak goed zoeken. Hou je er niet zo van om naar vintage winkels te gaan? Dan kun je ook kijken op sites en apps als The Next Closet en United Wardrobe.

We hopen dat we je handige tips hebben gegeven, waar je ook echt iets mee kan. Heb jij nog andere goede tips die je met ons wilt delen, laat het dan hieronder weten!

Onze duurzame opties

duurzame kleding opties